Zorgverzekering 2020

Het overstapseizoen voor de zorgverzekering is weer in volle gang. Zorgverzekeraars bieden jou lage premies, maar hoe ben jij er zeker van dat goedkoop geen duurkoop wordt? Het Raadhuis adviseert jou graag bij het kiezen van de beste zorgverzekering op basis van jouw persoonlijke situatie en wensen.

Veel consumenten kiezen jaarlijks (onbewust) voor een natura zorgverzekering, waarbij de verzekeraar afspraken heeft met bepaalde zorgverleners. Jij krijgt jouw medische kosten alleen vergoed als je naar een gecontracteerde zorgverlener gaat. Een restitutiepolis kent dit obstakel van de gecontracteerde zorgverlener niet; je kunt bij elke zorgverlener terecht en de verzekeraar vergoedt gewoon jouw medische kosten.

Waar de naturaverzekering in de meeste gevallen relatief goedkoper is, beperkt het de mogelijkheden voor het kiezen van een zorgverlener wel degelijk. Wij adviseren jou dan ook een restitutiepolis af te sluiten!

Einde aan ‘nepkorting’ collectieve zorgverzekeringen

Stad Holland kent geen collectiviteitskorting, waardoor de bruto en netto premie gelijk zijn. Duidelijk en transparant!

Per 2020 heeft de minister van Medische Zorg, Bruno Bruins, bepaald dat de collectiviteitskorting verlaagd moet worden naar 5% en in de loop van de jaren volledig komt te vervallen. De korting die verzekerden ontvangen op hun collectieve zorgverzekering is nep, stelt de minister. Zorgverzekeraars geven korting op een polis die van zichzelf al relatief duur is. Voor de klant is dat op het eerste gezicht aantrekkelijk, maar eigenlijk is het een sigaar uit eigen doos. Een lokkertje om klanten te winnen.

Wees je ervan bewust dat een ogenschijnlijk lagere premiestijging bij andere zorgverzekeraars uiteindelijk kan leiden tot een (veel) hogere netto premie die je uiteindelijk betaald.

Stad Holland

De laatste jaren kozen veel van onze klanten tot hun tevredenheid voor Stad Holland. In 2019 is Stad Holland wederom gekozen tot beste intermediaire zorgverzekeraar door Onderzoeksbureau DFO. Het Raadhuis is dan ook van mening dat Stad Holland de juiste oplossing biedt voor het verzekeren van jouw zorgkosten!

Waarom adviseren wij Stad Holland Zorgverzekeraar?

 • 100% restitutiepolis bij Stad Holland
  Je hebt volledige vrijheid bij het kiezen van een zorgverlener, dus geen gedoe met het zoeken naar een gecontracteerde zorgverlener
 • Een verlaagd verplicht eigen risico in 2020
  Stad Holland heeft een lager verplicht eigen risico dan vele andere zorgverzekeraars, namelijk €375,00
 • Betaal het eigen risico vooraf verspreid over 10 maanden 
 • Iedereen is welkom bij Stad Holland
  Stad Holland stelt geen medische vragen bij het afsluiten van zowel een basis- als aanvullende verzekering
 • Snelle uitbetaling van jouw nota’s
  Stad Holland betaalt jouw declaratie (via app, post of e-mail) gemiddeld binnen 3 werkdagen uit

Kies jij ook voor een zorgverzekering van Stad Holland?

Bereken via onderstaande link de premie voor jouw zorgverzekering en meld je aan!

Jouw zorg is onze zorg!

Verwacht jij in 2020 specifieke zorg nodig te hebben of heb jij andere vragen omtrent jouw zorgverzekering?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op; wij adviseren je graag!

Wil jij advies of informatie over de zorgverzekering? Vul dan onderstaand formulier in!

Neem contact op met één van onze adviseurs!